Coronatest Rotterdam – Uitslag in 15 min!

Een coronatest in Rotterdam laten doen? Dan kun je de uitslag in 15 minuten in handen hebben. De coronasneltest kan er namelijk voor zorgen dat je dezelfde dag nog een antwoord hebt en daarbij direct een verklaring in handen hebt dat je niet besmet bent met het coronavirus. Mocht je wel een positieve uitslag krijgen, dan weet je waar je aan toe bent en kun je in quarantaine. De kans dat je mensen besmet is hierdoor veel kleiner en het blijft wellicht beperkt tot jouw eigen huishouden. Het is verstandig om alle informatie voor jezelf op een rijtje te zetten, zodat je gelijk aan de slag kunt gaan met de afspraak inplannen.

De coronatest in Rotterdam met een uitslag in 15 minuten uitvoeren

De coronatest in Rotterdam met een uitslag in 15 minuten wordt ook wel de antigeentest of coronasneltest genoemd. In tegenstelling tot de PCR test die door de GGD uitgevoerd wordt, hoeven de monsters niet naar een laboratorium gestuurd te worden, maar kan een medewerker de uitslag ter plekke aflezen. Hierdoor weet je veel sneller waar je aan toe bent, terwijl je tegelijkertijd ook een verklaring hebt die aantoont of je wel of niet besmet bent. Het kan voor veel doeleinden een ideale oplossing zijn en de kans dat er veel mensen besmet raken doordat mensen niet in thuisisolatie blijven wordt hiermee aanzienlijk verkleind.

De strepen op de test aflezen

Wanneer je de coronatest in Rotterdam gaat doen, dan dien je naar de testlocatie te gaan op de afgesproken tijd. Hier wordt de test afgenomen en krijg je de uitslag in 15 minuten. De zorgverlener kan de uitslag aflezen aan de hand van de strepen op de test. Twee strepen betekent dat je besmet bent met het virus. In dit geval dien je dus in quarantaine te gaan en ook de rest van jouw huishouden gaat tijdelijk in isolatie. Hierdoor kunnen er geen nieuwe besmettingen optreden in jouw omgeving. Wanneer er slechts een streep zichtbaar is, zou je in principe weer gewoon alles kunnen doen. Je moet dan wel jouw klachten in de gaten blijven houden.

Kosten bij de sneltest terug te vinden

De coronatest in Rotterdam met een uitslag van 15 minuten komt echter niet zonder kosten. Bedrijven die deze testen uitvoeren, vragen hier gemiddeld 65 euro voor. Dit is per test. Echter is de test tegelijkertijd wel een goede methode om een negatieve uitslag te krijgen voor bijvoorbeeld een reis of voor het uitoefenen van jouw beroep. Hierdoor heb je een verklaring in handen en kun je gewoon weer doen wat jou op dat moment het beste lijkt. De kosten zijn daarom altijd een afweging die je moet maken voordat je de afspraak in gaat plannen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Klik hier voor meer informatie over de PCR sneltest in Rotterdam en weet waar je aan toe bent.